تنبور مست وبلاگی است پیرامون موسیقی ملی و ساز باستانی تنبور
تنبور مست وبلاگی است پیرامون موسیقی ملی و ساز باستانی تنبور
پرنده ها
به تماشای باد ها رفتند
شکوفه ها
به تماشای آبهای سفید
زمین عریان مانده است و
باغ های گمان
و یاد مهر تو
ای مهربان تر از خورشید
***
در حالی که با اعلام اسامی برنده های جایزه گرمی مشخص شد که این بار هم هنرمندان ایرانی از دریافت این نشان ارزشمند موسیقی جهانی ناکام مانده اند توجه به نکاتی چند لازم به نظر می رسد .
نزدیکی فرهنگی مردم ایران با سایر ملل با تمدن جهان بخصوص کشور های همسایه ایران که از نظر تاریخی دارای مشترکات بسیاری می باشند و اغلب تا چندی پیش قسمتی از خاک ایران بوده اند سبب شده که بسیاری از هنرمندان ایرانی به خلق آثار مشترک با هنرمندان این کشور ها همت گمارند . در این میان موسیقیدانان سهم ارزشمندی از این همکاری نیکو را بر عهده داشته اند . به گفته حسین علیزاده توجه کنید :
وقتی همکاری با گاسپاریان به من پیشنهاد شد نگاهم به دور دست خیره شد و صدای سحر انگیزی مرا به سوی خود کشاند . همان صدای آشنایی که حکایت جاودانگی عشق با اوست . هر نغمه را یاد آور می شدیم. چه بنوازیم ؟ شور ؟ دشتی ؟ چهارگاه ؟ بیات شیراز ؟یا ... همه این عناوین بار زیادی برایمان داشت . موسیقی ایران و ارمنستان زبان مشترکی است که هر عبارت آن برای هر دو ملت آیینه ای از تاریخ است .

هدیه ای که اساتید موسیقی ایران و ارمنستان به مردم کشورشان تقدیم کردند نه تنها زبان مشترک ملت دو کشور که زبان مشترک ملل جهان بود . امید که این گونه فعالیت ها در آینده بین هنرمندان کشورمان و سایر ملل گسترش یابد تا هم موسیقی کشورمان در عرصه بین المللی به اعتباری درخور دست یابد و هم ظرفیت های برجسته و ناب موسیقی ایران در تقابل با موسیقی سایر نقاط جهان نمایان تر شود .
اثری که با نام به تماشای آب های سپید جزء پنج اثر برتر جهان قرار گرفت حاصل اجرای کنسرتی بود که حسین علیزاده و گروه هم آوایان به همراه ژیوان گاسپاریان و آرمن غازاریان و وازگن مارکاریان در تابستان 82 برگزار کرد . این اجرا توسط نشر هرمس فیلم برداری شد و قرار بود که مستند اجرای آن توسط آقای سیف اله صمدیان تهیه و در اختیار علاقه مندان قرار گیرد که به لطف متولیان موسیقی ایران نشر هرمس از انتشار آن پس از گذشت 3 سال و تلاش های فراوان منصرف شد .
***
در حالی که در خارج از ایران شاهد تمجید از موسیقی ایران بودیم در داخل کشور در همایش طنزی با نام طنز طهران و با همت شهرداری تهران و صدا و سیما و با حضور شهردار تهران شاهد تمسخر موسیقی ملی و اساتید بزرگ آن به بیشرمانه ترین شکل ممکن هستیم .
در طی اجرای این برنامه با پخش یک کلیپ انیمیشن با صدای شهرام ناظری و همراهی گروه اساتید شاهد توهین آشکار تهیه کنندگان به موسیقی ملی و اساتید بزرگی چون جلیل شهناز - فرامرز پایور - شهرام ناظری و... و بد تر از آن بزرگان از دست رفته ی موسیقی ایران چون استاد اصغر بهاری و تهرانی بودیم . جای تاسف است در حالی صدا و سیمای ایران از یاری رساندن به موسیقی ملی کشورمان به بهانه های مختلف سر باز می زند کمر به تمسخر آن نیز بسته و به بزرگان آن در این برنامه ی به ظاهر طنز توهین می کند . شاید اگر جناب خمسه به عنوان کارگردان این برنامه اندکی تامل می کردند به سوژه های بهتری برای خنداندن مردم می رسیدند .
***
عکس از سایت هرمس
دیشب باری دیگر دست فرهنگ ستیزی صداوسیما ـبدترازمغولان ـاز آستین شبکه ۲ برون آمد و فقط وفقط طنزی بی محتوا و فاحش را به نمایش گذارد
این لودگیهای موهن تنها بیانگر این است که مسوولان مربوط یا به این فرهنگ غنی اهمیت نمی دهند یا اطلاعی از آن ندارند و یا نسبتی با آن ندارندو ایرانی نمایند
سلام
تاسف باره
با همایون به روزم
منتظرتونم
یا حق
با نظر به اینکه اصالت ادبیات این مرزوبوم تماما مرهون ومدیون
تلاش بیشایبه حکیم والایی چون فردوسی بزرگ بوده وهست
می بایست از چنین ایران پرستی و ایرانخواهی وی تقدیر شود و روزبه روز از شناساندن و تبیین آثارش به نسل جدید وعامه مردم دریغ نشود اما بجای اینها باید شاهد پخش طنزی
سخیف از رسانه ملی باشیم که از زبان چنین بزرگواری اراجیف واباطیلی در قالب اشعاری سبک ـ در مورد مشکلات شهری و.... ـ جاری میکنند.
به نظر من در رگهای مسوولین دست اندر کار چنین وقاحتی حتی از یک قطره از خون پاک آریایی و یا اپسیلونی ملی گرایی
خبری نیست .
ای وای بر ما ............
با سپاس از حسن نظر شما . از یادآوری و نکته سنجی شما سپاسگزارم .
تنها برنامه طنز واقعی صدا و سیما اخبار آن است!!!مثلا امسال تولید جو به سه میلیون تن رسید!
مخترع ۷ ساله اهل علی آباد روسای محمد شهر از توابع شهرستان حسین آباد الکترو موتور دستی اختراع کرد!!!...
سلام
مطلب انتقادی خوبی بود!!!هر روز که می گذرد سطح نوشته بهتر و به استاندارهای وبلاگ نویسی نزدیک تر می شود....
موفق باشی و شادکام
تا بعد
چی بگیم
از کجا بنالیم
به ما هم سری بزن
سلام
مطلب خوبی نوشته اید
در مورد کاریکاتور ها هم اینکه اگر فقط جنبه کاریکاتور داشت در این کار اشکالی دیده نمی شد اما این برنامه ای که من دیدم در آن شرایطی که اجرا می شد به نظر می رسید که جنبه تمسخر داشت.
البته در این برنامه کاریکاتوری از آقای قالیباف به نمایش گذاشته شده بود.
حال با خبر شدیم این انیمیشن قرار است در میدان فردوسی به نمایش در آید!!!
به نظر من سازنده این انیمیشن خود قصد تمسخر نداشته ولی از این انیمیشن به نحوی سوءاستفاده شده.
چون همانطور که میدانید دنیای کاریکاتور دنیا وسیعی است و کاریکاتوریست در ایران می تواند هر شکل و شمایلی که خواست بکشد مگر اینکه مخالف با اسلام و سیاست این مرز و بوم باشد.
موفق باشید
یا حق
از سایت آقای صادق جدیری نوازنده سه تار از تبریز دیدن فرمایید/ با تشکر / آدرس سایت :www.sadeg-jodeyri.com
سلام
مطلبتون اشک منو در آورد
داریم چه بلایی سر خودمون میاریم؟
به کلبه ما هم یه سر بزنین
با سلام
با مطلبی با عنوان(قرآن زرده چیست؟)به روز شدم.
منتظر نظرات سازنده شما هستم.
یا علی
سیاوش عزیز ..خواستم بدانی که میایم و سر میزنم .. و چقدر این تصنیف را دوست دارم.. ممنون
جانا سخن از زبان ما می گویی...
سلام دوست عزیز..ممنونم از مطلب خوبت...
واقعا به جای معرفی و ارتقای موسیقی اصیل و سنتی کشورمان و احترام به اساتیدی که سالها در راه این هدف تلاش کرده اند شاهد چه موارد تاسف باری هستیم....
نمی دانیم به کجا باید شکایت خود را ببریم؟
حتما بازهم به وبلاگ خوبت سر می زنم.موفق باشی.یاحق.